Ontklitten

Ontklitten is het verwijderen van de klitten uit de vacht door middel van een borstel. Soms heeft de hond of kat zoveel klitten in de vacht, dat de vacht helemaal vervild is. Dan zit er helaas niks anders op dan de vacht eraf te knippen of te scheren. Het scheren van de vacht gebeurd wanneer de klitten dicht op de huid zitten.

Als uw hond of kat dan gaat bewegen, trekken de klitten aan de huid. Klitten in de vacht doen daarom ook heel veel pijn. Voor de hond of kat is het fijn als de vacht zoveel mogelijk klitvrij is en wordt gehouden.

Automatic Dog Brush
Doordat het ergonomisch werken onder trimmers heel erg gepromoot wordt, beschik ik over de automatic dog brush (automatische hondenborstel). Hierdoor is het voor de hond makkelijker om te worden geborsteld, terwijl het klitten heeft en wordt de huid  niet beschadigd. Daarnaast zorgt het ervoor dat mijn schouder en pols niet worden overbelast. Zowel voor de hond als voor mij betekent dit dat de behandeling prettig is en makkelijk vol te houden is.

Mocht de klit echter vervilt geraakt zijn, dan kan ik die niet behandelen met de automatic dog brush. Een viltklit zit namelijk meestal dicht op de huid en met deze borstel veroorzaak ik dan huidbeschadiging. De wonden die onder viltklitten kunnen ontstaan, moeten ook altijd door een dierenarts bekeken worden.

Borstelcontract
Wanneer het borstel voor u als eigenlijk niet makkelijk gaat omdat uw huisdier het niet toelaat, dan kunt u altijd een borstelcontract afsluiten. Dit betekent dat uw iedere maand uw huisdier langs kunt brengen voor een was- en borstelbeurt. Door een maandelijkse borstelbeurt is er geen kans meer op vilt en zal uw huisdier vele malen gelukkiger zijn.

Heeft u vragen, bent u benieuwd naar het ontklitten van de vacht van uw hond of kat of wilt u een afspraak maken, bel dan met 06 – 307 779 47 of mail met trimsalonlingemeer@gmail.com.