Plukken

Het plukken is het verwijderen van de bovenvacht bij ruwharige vachten. De hond kan geplukt worden tot op de onderwol of in stripvacht gezet worden. Bij stripvacht blijft de hond de ruwe haren houden. Het is hierbij belangrijk dat de hond elke 10-12 weken naar de trimsalon komt. Als de hond in stripvacht staat, zal de hond minder verharen dan de honden die worden geplukt tot op de onderwol. Dit ligt aan hoe vaak uw hond naar de trimsalon gaat.

Uw hond kan ook geplukt worden tot op de onderwol. Het is hierbij belangrijk om op het juiste moment te komen. Wanneer u te vroeg komt, zit de bovenvacht nog vast waardoor de hond nog niet getrimd kan worden. Zou de hond nu wel getrimd worden dan zal dit voor hem/haar een erg pijnlijke ervaring zijn, waardoor de hond niet graag meer komt. Wanneer de afspraak te laat wordt gemaakt, zit er al nieuwe bovenvacht op de onderwol. De hond wordt dan wel geplukt maar de vacht blijft lang, omdat de nieuwe bovenvacht al aanwezig is maar nog niet te plukken is.

Heeft u vragen, bent u benieuwd naar het plukken van uw ruwharige hond of wilt u een afspraak maken, bel dan met 06 – 307 779 47 of mail met trimsalonlingemeer@gmail.com.