Scheren

Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Dit kan op bijna iedere gewenste lengte. Doordat er diverse opzetkammen zijn, kan er gekozen worden tot een lengte van 5 cm. Het hoofd, pootjes en de staart worden in model geknipt. Dit soort honden moeten gemiddeld vijf keer per jaar naar de trimsalon.

Voor het scheren heb ik verschillende tondeuses, waarvan er één aangesloten is op de zogenaamde TVS2. De TVS2 is een soort van stofzuiger die, gelijk met het scheren, de vacht opzuigt. Dit voorkomt dat er iets in de weg blijft zitten of dat het mijn gezichtsveld belemmerd, doordat het op tafel blijft liggen.

Het is hygiënischer en dus draagt het bij aan de comfort en gezondheid van de hond en mijzelf. Tevens is het zo dat door het afzuigen er een soort van koelend effect is op het scheerblad, waardoor er geen kans bestaat dat het scheerblad heet wordt en de hond geen brandblaren of brandplekken oploopt.

Heeft u vragen, bent u benieuwd naar een scheerbehandeling of wilt u een afspraak maken, bel dan met 06 – 307 779 47 of mail met trimsalonlingemeer@gmail.com.