Trimmen van katten

Voor de behandeling trimmen van katten laat ik de kat bij binnenkomt eerst even rustig bijkomen. Dit is om de kat even te laten wennen aan de omgeving en vanuit de reiskooi kan hij/zij de omgeving zien en ruiken. Als de kat een beetje gewend is en de baas is weg, dan haal ik hem/haar uit de reiskooi en ga met m’n handen over zijn/haar hele lichaam om te voelen of er ernstige klitten zijn, die er niet uitgekamd kunnen worden. Mocht het nodig zijn, dan wordt de kat gewassen en daarna goed afgedroogd, door de kat in een handdoek te pakken alsof het ingebakerd is.

Hierna, als de kat droog is, worden de eventuele ernstige klitten eruit geschoren. Aangezien de kattenhuid ontzettend gevoelig is, heb ik hier speciale scheerkoppen voor. De klitten kunnen, als ze te dicht op de huid zitten, zelfs scheuren in de huid trekken. Daarom is het ook altijd belangrijk om op te letten of uw kat klitten heeft en deze zo snel mogelijk te (laten) verwijderen.

Het kammen en borstelen gebeurt daarna op een katvriendelijke manier in combinatie met een soort talkpoeder. Het talkpoeder heeft een heerlijke geur, die u nog weken na de behandeling zult bespeuren. Daarbij zorgt het talkpoeder ervoor dat de haren wekenlang zacht aanvoelen.

Heeft u vragen, bent u benieuwd naar een behandeling trimmen van katten of wilt u een afspraak maken, bel dan met 06 – 307 779 47 of mail met trimsalonlingemeer@gmail.com.