Beste eigenaren van shitzooi’s, Maltypoo’s, Labradoodlemixen en alles wat nog meer gekruist is met een poedel of zogenaamde andere mixen. Ik wil jullie vooraf laten weten dat ik veel van honden hou en dat het ras, kleur, leeftijd en/of grootte me niet uitmaakt. Dus heb geen lange tenen en vat het niet te persoonlijke op.

Als professioneel trimster heb ik toch een paar dingen te melden. Deels omdat het me dwars zit en misschien leer je er nog iets van en kijk je daarna of daardoor anders tegen je trimster/trimmer aan.

Ten eerste, het meest voor de hand liggende: Je hond is GEEN, ik herhaal GEEN rashond. Je hond is een vubara oftewel een vuilnisbakkenras/kruising. En daar is helemaal niets mis mee. Ik ken er verschillende en stuk voor stuk zijn het schatjes en donderstralen en ik hou niet minder van ze dan van de originele rashonden. Ik snap heus wel dat jezelf wil verdedigen, omdat je zoveel geld hebt uitgegeven aan je vubara. Maar aangezien ik altijd het beestje bij de naam noem en niet om de pot heen draai. Jou hond is een vubara. Punt!

Ten tweede: het boeit me geen ene reet wat de fokker je verteld heeft. Je kan simpelweg niet zo verschrikkelijk stupide zijn en geloven dat je vubara maar eens per jaar naar de trimsalon moet.
Ga je met je kruisgespuis/kind ook maar eens per jaar naar de kapper? Of stop je dan ook een maand/2 weken voordat je gaat met borstelen? Niet? Dat blijf je doen? Hou dan je mond dicht als je professionele trimster met pijn in het hart en veel moeite onder de vilt doorgaat en je een zo goed als kale biljartbal retour krijgt.
Ik ben er bijna zeker van dat de fokker je verteld heeft dat wij een toverstafje of magische handen en shampoo hebben om de vilt en klitten er uit te krijgen. Geloof me, we kunnen veel en de titel heks is een eer, want een heks is een heule wijze vrouw. Maar echt toveren op die manier, kunnen we echt niet, dus dat is leugen numero twee!

Dus ja! Het kost je geld om je doodlevubara te laten trimmen bij een professionele trimsalon.

Nu vraag je jezelf misschien af: waarom?! Nou dat zal ik je nu laten lezen. Jij hebt de bewuste keuze gemaakt om een genetische ramp aan te schaffen. Niet alleen omdat het een doodlevubara is, maar ook omdat het 2 rassen zijn met totaal verschillende soorten vacht. Dat staat gelijk aan de grootste nachtmerrie van een trimster. Daarom nemen veel salons al geen doodles meer aan. Vaker wel dan niet zijn deze honden stuiterballen en zeer ongemanierd op tafel (zeker als je maar eens per jaar komt). Wat zoveel betekent als dat er een stuiterende neurotische zenuwpees voor me staat. Oftewel een nachtmerrie. En dan mag je mij een rib uit je lijf betalen voor mijn (extra) tijd, expertise en snellere slijtage van mijn gereedschap.

Als derde en laatste punt: kom niet aan de telefoon of in mijn salon mekkeren dat je ‘stamboompapieren’ hebt. Ik heb een foto van een geit opgestuurd met een registratieformulier met de woorden dat het een zeer zeldzame collie was. Binnen een maand had ik de benodigde papieren binnen. Yeps, ik heb een geit geregistreerd bij dezelfde figuren waar jij ook je papieren vandaan hebt!

Zoals ik al eerder in dit stukje heb getypt, ik hou van alle honden en als je je op je tenen getrapt voelt of persoonlijk aangevallen, dan ligt dat toch echt aan jou. Dus nogmaals. Ik hou van alle honden, het zijn de domme baasjes waar ik een hekel aan heb..

Garoetjes, mede namens alle trimsters en trimmers die met jullie onwetendheid moeten omgaan en jullie stiekem of midden in jullie gezicht uitlachen.