Omdat het leven niet alleen zakelijk is, maar bij mij ook verweven is in mijn privéleven, weer eens een keertje een kijkje in mijn “eigen keuken”.

Zoals de meesten wel zullen weten werk ik mij drie slagen in de rondte sinds m’n man is overleden. Daar heb ik ook geen enkel probleem mee, zeker omdat ik weet dat het voor het goed doel is en daar een visie over heb.
Zo had ik voor mezelf besloten dat ik het rondbrengen van de kranten bleef doen. Hier kon ik namelijk mijn vaste lasten mee betalen. De inkomsten van de trimsalon kon ik dan gebruiken om mijn hypotheek per jaar af te betalen. Deze beslissing werkte super!

Ik telde iedere ochtend samen met een collega de kranten voor mijn andere collega’s en daarna telde ik m’n eigen rit en de rit voor de andere bezorgers. Daarna ging ik dan op weg en bezorgde ik eerst de kranten bij de andere bezorgers en ging daarna zelf op pad voor mijn eigen rit. Hierin kreeg ik behoorlijk wat routine zodat ik op een bepaald moment zo snel werd, dat ik vanaf het moment dat ik wegreed bij het depot, er drie uur over deed om bij mijn laatste adres te komen.
Ik bracht in zes nachten per week, zo’n 350 tot 450 kranten per nacht bij de abonnee’s en losse verkooppunten. Daarnaast ging de trimsalon ook steeds beter lopen en ik zag tot mijn grote vreugde dat de salon toch leuk begon te groeien.

Al deze positieve ontwikkelingen kwamen tot een stop toen ik met een hele goede vriend terugkwam van een dagje sauna en ik een mail in m’n inbox las. In deze mail stond namelijk dat ik per direct was ontslagen bij de krant. Ik viel bijna ondersteboven van verbazing.
De regiodistributeur van het depot Ochten gooide mijn ontslag op werkweigering. Er was namelijk al een aantal weken een probleem met een adres. Althans niet met het abonnement, maar met de buurman van deze abonnee. Deze buurman vond dat ik te hard door de straat reed en heeft een aantal keer mij persoonlijk bedreigd en zelfs op mijn auto geslagen.

Maar nu vraag ik je: hoe hard kun je rijden als de brievenbus vlak voor een haakse bocht in de straat staat en dat 20 meter daarna weer een haakse bocht ligt. Probeer dan maar eens boven de 20 km/per uur uit te komen. Ondanks dat ik dit meerdere malen bij de regiodistributeur had gemeld, heeft hij hier geen enkele actie op ondernomen. Daarom heb ik bij deze distributeur op een gegeven moment aangegeven, om niet langer de kans te hebben bedreigd te worden, voor mijn eigen veiligheid te kiezen. Juist ook omdat ik het alleen moet verdienen met twee thuiswonende kinderen. Een van mijn kinderen heeft een meervoudig handicap en hij heeft dagelijks zorg nodig en gaat naar de dagbesteding op een zorgboerderij.
Dit hield dus in dat ik daar helaas geen krant meer in de bus zou bezorgen. Tot…. de distributeur zou aangeven dat hij actie had ondernomen naar de buurman. Dan zou ik weer met alle plezier door de straat rijden om de krant te bezorgen.

Nu moet ik zeggen dat ik absoluut niet heilig ben geweest en dat de keren dat er op mijn auto is geslagen, ik uit mijn auto ben gesprongen en de desbetreffende man duidelijk te kennen heb gegeven dat ik hiervan niet gediend was. Als ik namelijk wordt bedreigd dan ga ik er altijd dwars tegenin.
Over dit voorval heb ik uiteraard naar m’n rechtsbijstandverzekering gebeld, deze doen er echter niks mee, aangezien ik daar de goede verzekering niet voor heb?

Tot overmaat van ramp kreeg ik in de week voor mijn ontslag te horen dat mijn moeder longkanker heeft met uitzaaiingen naar haar botten. En ik heb de afgelopen week mijn zwarte kitten van 5 maanden naar de dierenarts moeten brengen. Het zal altijd onduidelijk blijven wat hem is overkomen maar het niet niks wanneer zijn kniebanden dwars zijn afgescheurd.
Je kunt misschien wel begrijpen waarom ik mijzelf afvraag waar ik dit allemaal aan verdiend heb. Ik gun iedereen het beste en het meeste, maar blijkbaar wordt dit mij niet gegund door het universum.

Ondanks dit alles is er natuurlijk nog wel iets moois te vertellen. Ik ben namelijk voor de trimsalon bezig met een vrienden actiekaart. Hiermee kunnen vrienden van de trimsalon namelijk korting verdienen. En het werkt heel simpel.
Elke nieuwe klant die door jou wordt aangebracht en ook nog een vervolgafspraak maakt, geeft recht op een korting op de behandeling van jouw huisdier.
Omdat het nog niet helemaal uitgedacht is, zal ik als het helemaal duidelijk is, er binnenkort meer over vertellen. Ik hoop dan ook dat jullie mij hiermee willen helpen, zodat ik mijn hoofd weer bovenwater kan krijgen en houden.