Eind maart werd ik 50. Dan heb je een vriend en (schoon)kruisgespuis die een feestje organiseren en een pop in de voortuin hangen. Door m’n heksenvriendinnetjes ben ik verwend met een heule mooie vuurschaal.
Een paar klanten wisten dat ik jarig was en hebben een cadeautje voor me meegenomen. Echt zo vreselijk super lief en voor dat soort klanten en mijn liefde voor dieren blijf ik m’n werk doen. Maar soms!!

Vanmorgen was het weer eens zover. Een no show. Wel bellen om een afspraak te maken, maar niet om af te bellen?! What the fudgecake?! Af en toe vraag ik me echt af in wat voor wereld we leven, want het komt steeds vaker voor dat mensen wel een afspraak maken en dan gewoon niet komen opdagen.

Simpel voorbeeld van een tijdje terug: een vrouw belde me of ik haar cocker kon knippen en scheren.. Haar (schoon)moeder is ook trimster, maar die woonde een takken end weg. En omdat ik in de buurt woonde, wilde ze bij mij een afspraak maken.
Die kwam dus op het gemaakte tijdstip niet opdagen, nam de telefoon niet op en nooit meer iets van gehoord. Terwijl je van zo’n persoon toch juist zou verwachten dat ze weet hoe het werkt in een trimsalon.

Vanmorgen zou er een vrouw komen met een husky. Ze had gebeld om een afspraak te maken en kwam niet opdagen op het afgesproken tijdstip, nam de telefoon niet op. Dus het nummer opgeslagen onder no show. Dit gebeurt de laatste tijd steeds vaker. Dit betekent inkomstenderving. Doe je dit ook bij je werkgever? Gewoon niet op komen dagen op je werk? Of bij andere afspraken die je maakt? Of ben ik alleen maar de trimster die een beetje aan het hobbyen is? Voortaan ga ik bij nieuwe klanten dus adres gegevens erbij vragen, zodat ik een factuur kan sturen als je niet op komt dagen!

En zo gebeurt dit wel vaker, helaas. Waarom dit is? Ik heb werkelijkwaar geen idee. Iets met gebrek aan normen en waarden denk ik.

Snorry! Ik moest even m’n frustratie over sommige dingen kwijt

Gelukkig is het overgrote deel van mijn klanten wel op tijd of komen te vroeg (beter te vroeg dan te laat) en komen hun gemaakte afspraak wel na. En bijna allemaal zijn ze het met me eens dat als een hond bijt, dat hij gecorrigeerd dient te worden.