De meeste vrouwen gaan naar een dure kapper, sommige mannen trouwens ook, voor een knipbeurt van pak ‘m beet
€ 80,-. Dit vinden we volkomen normaal, want je werkt er tenslotte hard voor. Dan krijg je een lekkere hoofdmassage en word je ook nog eens op de hoogte gehouden van de laatste dorpsroddels enz. Of er wordt een leuk kleurtje in gekwakt, want we mogen niemand onze grijze haren laten sinassen natuurlijk. Maar dan zijn we toch al snel € 100,- verder. Dit alles onder het genot van een kopje thee of koffie met of zonder wat lekkers erbij. Bij het afrekenen nemen we toch maar die shampoo en conditioner erbij. Niet dat we die nodig hebben, want we hebben nog een shitload van die zooi staan. Shit € 150,- staat er aangegeven. Er gaat een lampje branden en bedenken ons dat we die kortingskaart van 10% nog hebben, dus de shock van de prijs is  snel weer weg geëbt. Bij het verlaten van het etablissement roepen we nog even enthousiast: DOEI!!! TOT OVER 6 WEKEN!!!

Toch voel je je dan een beetje schuldig, want je had nog shampoo staan, maar wederom denk je: ik heb er echt hard voor gewerkt, dus ik mag mezelf ook wel eens een keer verwennen. Thuis aangekomen zie je dat je partner ook al thuis is en zoals gewoonlijk hij/zij gewoon echt niet dat je naar de kapper bent geweest. En dan denk je soms: waar doe ik de moeite nog voor. En rolt geërgerd met je ogen

Ohw ja, we hebben ook nog een zwabber op pootjes. Een schatje hoor, maar die moet ook gekamt en geborsteld worden. En tot overmaat van ramp moet het ook naar de kapper. Grrrrrrrrr!! Die moet op z’n minst elke 8 weken en dan is ie 2 uur daar. Sjucht, hij zit weer in de klit en ik heb echt geen zin om te borstelen of te kammen. Hij vindt het niet leuk en bijt als ik gewapend met kam en borstel om de bocht kom zeilen. Dan toch maar naar de trimster, zij is er toch voor, dan doet ze het maar ook.

Eindelijk is het gelukt om te bellen voor een afspraak en dan heeft ze niet eens gelijk tijd. WTH! Ik heb het hartstikke druk, heb vanmiddag vrij, dus dan kan ze hem toch wel even doen. Nou ja, over twee weken heeft ze tijd, dus dan kamt ze hem dan maar. Om 09.00 uur precies stappen we daar puffend binnen. Als hij bij haar op tafel staat zie ik dat hij toch wel een beetje een smoezelig vachtje heeft, maar hé het is  geen showhond. Hij is maar voor de leuk en de knuffels. Jaja, ik weet het. Hij heeft klitten en z’n nagels zijn lang. Ik weet dat ik weg moet, maar ik heb besloten dat ik blijf. Want ik wil wel weten waarom zo’n spabehandeling (zoals zij het noemt) zo duur moet zijn. Hoe bedoel je het is 4 maanden geleden dat we geweest zijn. Het is pas 2 maanden, je zal die afspraak wel vergeten zijn te notteren op z’n kaart.

Fifi gaat in bad. Er komt heel wat bagger uit z’n vacht en gekleurd water. Hoe bedoel je vlooien?! Nooit wat van gemerkt. Zoals ik al eerder getypt had. Fifi is niet zo vriendelijk, ik vind hem eigenlijk best een beetje eng als ik hem zo zie. Maar de trimster moet niet zo mekkeren, want zij is de professional en weet wat ze moet doen. Hoe bedoel je ik moet Fifi opvoeden? Huh? Heeft hij aangekoekte drollen aan z’n poepert hangen? Nou ik ben blij dat ik jou werk niet hoef te doen. Gatverdegatverdamme, wat stinkt dat. IEUW! Gelukkig word Fifi 3 keer gewassen, zodat hij weer lekker ruikt als hij mee naar huis gaat. Ohw, dat is wel een worsteling zeg die nagels knippen. Je krijgt zweetdruppels op je voorhoofd, gebruik een deo! Dan hoef ik je niet te ruiken! Whahahaha Fifi valt de blazer aan. Tja doet hij thuis met de dweil en stofzuiger ook. Wel grappig om de trimster met Fifi te zien worstelen. Waarom rek en strek je als dat klaar is? Ohw, je hebt last van je rug. Tja, had je maar een vak moeten leren. Wat is er met z’n oren? Ohw die zitten dicht met koek, nou dan moet je dat er uit halen.

Ontklitten? Suc7! Mij lukt het niet. Ohw, je gaat er toch maar onderdoor scheren, beetje raar hoor. En dan noem jij je de professional?! Ohw, is dat mishandeling?! Hoezo zie je er verwilderd uit? Jij bent toch trimster, dan moet je dit toch makkelijk kunnen, zo’n klein murmeltje onder controle houden. Ja, owkey hij heeft wat bijtprobeersels gedaan, maar het is zo’n schatje. Je hebt de vacht nog een beetje kunnen redden, door niet kaal te hoeven scheren?! Hallo!! Dat wil ik niet hoor, hij mag niet kaal, dat ziet er niet uit! Ohw ja, je zei dat hij niet helemaal kaal hoefde. Nu weet ik weer waarom ik hem genomen heb. Oohhww, wat is Fifi toch mooi en schattig.

We zijn ruim 2 uur verder en nu pas klaar, dat kon toch veel sneller. Je mag echt wel wat aan je haar en uiterlijk doen hoor, je ziet er niet uit. Dan maar even afrekenen, dan kunnen we weer wat anders gaan doen. Dat lange wachten ook altijd.

Whut?! Klittentoeslag?! Ben je gek geworden ofzo?! € 65,-?! Het is maar een hond hoor! Dat vind ik echt wel duur! Moet ik dan zelf maar kammen, want dat is gratis? En vaker komen? Ja, daag! Het geld groeit me niet op m’n rug!