Met enige regelmaat heb ik bange en/of verlegen hondjes en honden in de trimsalon. Dit probeer ik dan te verhelpen met TTouch en Jin Shin Juytsu. Meestal werkt dit super. Ik zou ook nog aroma therapie kunnen inzetten of trimangstremedie, maar tot nu toe vond ik dat toch much.

Zo gebeurt het toch dat deze hondjes en honden ontspannen en met enig plezier naar me toekomen. Uiteraard heb je er dan ook van die clowns bij die bang, gestrest of weet ik veel wat voor raar gedrag blijven vertonen zolang de baas of bazin er nog bij is. Zodra deze de deur uit is, verandert de hond vaak per direct. En dan maak ik vaak het grapje dat het toneelstukje lang genoeg geduurd heeft. Zo is er 1 hond die echt als een debiel tekeer gaat zolang z’n eigenares erbij is. Nu draait ze voor mij de salondeur op slot en gaat via de tussendeur en de hal van m’n huis naar buiten. Zodra ze de tussendeur door is, is het uit de kluiten gewassen kleine hondje stil.

Maar goed om terug te komen op wat mij is overkomen. ’s Morgens stapt de dappere dodo bij mij de salon binnen, samen met z’n bazin. Bij andere salons ging deze hond vol in de ankers als hij naar binnen moest. Hier loopt hij met een halve smile op z’n giechel naar binnen om vervolgens een beetje rond te snuffelen, terwijl ik nog een kletspraatje houd met de eigenares. Als ze weg is, komt het drolletje 3 bij me knuffelen en kan ik hem op de foto zetten en bad doen. Tot dan toe nog steeds niets aan de hand. Daarna de badjas aan en even gespeeld terwijl hij voor droogde. Na het blazen net je getrimd. Ook tot dan toe niets aan de hand. Dus een normale spabehandeling zou je typen. Ja! Dat klopt helemaal.

Na de spabehandeling heb ik een na foto gemaakt en meestal gooi ik de honden even naar binnen, zodat ik makkelijker kan schoonmaken en de hond even kan snuffelen en spelen met de blaffende gevaartes die binnen zitten. Dit hondje was zeer enthousiast aan het rondsnuffelen en mij aan het volgen terwijl ik alvast schoon aan het maken was in afwachting tot de hond opgehaald zou worden. Het antwoordapparaat was al ingesproken dat het monster weer opgehaald kon worden. Nee, monster is geen negatieve maar juist een positieve benaming. Cookiemonster is tenslotte ook een monster.

Er komt nog een klant binnen om de nagels van haar hond te laten knippen. Tot dusver nog steeds geen probleem zou je typen toch. Nadat de nagels van de andere hond geknipt zijn, vertrekt die klant en ik vergeet om de deur te checken of dat deze wel goed dicht zit. Ik loop naar binnen om weet ik veel wat weg te leggen en even wat tegen m’n vriendje te zeggen. We horen beiden de deur van de salon en denken tegelijkertijd oh-ohw en fuck de paashaas!! De getrimde hond had dus de deur open geduwd en was er vandoor gegaan. Ik er achteraan, had ik ‘m bijna. Schiet hij achter een auto langs op de parkeerplaats en rent weg buiten mijn bereik.

Aangesinas ik een fantastische conditie heb, NOT, kan ik hem niet bijhouden. Vriendje had de deur van de salon alweer open gedaan en dacht dat woef wel weer naar binnen zou rennen. Dit deed hij dus niet. Dus ik ‘ren’ zo goed en zo kwaad als het ging achter hem aan, maar na 100 meter had ik het gevoel dat m’n longen naar buiten kwamen zeilen met ademen. Ik heb ‘m 2 straten achterna gezeten tot hij op het grasveld aan het begin van de wijk was. Toen dacht ik. Nu heb ik je. Nou, dat was dus de boel jinxen. Hij rende de wijk uit en ging bij de kersenboer de boomgaard in.

Ondertussen was z’n eigenares gearriveerd en was door vriendje ingelicht over de situatie. Gelukkig wat ze er niet boos om en ging gelijk mee zoeken. Binnen 2 minuten had ze ‘m te pakken en kwam vriendje mij halen, omdat ik nog in de boomgaard liep. Mijn longen kwamen er bijna uitgeknalt door m’n gebrek aan conditie. Het huilen stond me nader dan het lachen. Heb wel 20.000 keer snorry gezegd. Gelukkig heeft ze me verzekerd dat ze niet boos was, omdat de hond hier vrolijk naar binnen liep en niet volledig in de ankers ging. Nadat de klant had afgerekend een vervolgafspraak had gemaakt en was vertrokken. Heb ik een blikje coca cola naar binnen gegoten en kwamen m’n longen alweer vrij snel tot rust. Ook heb ik wat smalle weegbree tinctuur naar binnen gegoten en kwam ik vrij snel weer op adem.