Dit is de 2de blog die ik schrijf in m’n leven, dus een beetje spannend vind ik het nog wel. Mijn 1e blog ging over de katten workshop en deze gaat over het vervolg ervan, over de nieuwe website Trimsalon Lingemeer.

De eigenares van de katten die ik mee mocht nemen heeft iets met IT (vraag me niet wat, want ik kan het toch niet uitleggen. Daar ben ik een te grote digibeet voor). Het enige dat ik ervan  heb begrepen is dat ze teksten schrijft voor websites. Met haar had ik onderweg een gesprek over m’n website en dat deze niet te vinden is via Google, helaas.

Vervolgens werd ze zo enthousiast dat ze een hele bak vol met IT termen over me heen gooide en het vraagteken dat boven mijn hoofd verscheen alleen maar groter werd. Toch bleek ik maar braaf vragen stellen en soms, heel soms, als er een lampje boven mijn hoofd verscheen snapte ik het ook echt. Aangezien ik een tekenfilm beeld denkster ben, kreeg ik af en toe echt absurde beelden voor mijn geestesoog.

Zij had een vriend die websites kan bouwen. Nou prima! Na een paar weken bij mevrouw de katteneigenares op visite en zij liet me een paar voorbeelden zien van hoe een moderne website in elkaar zit en hoe zoiets eruit moest zien. Één sprak me wel aan, maar het design vond ik veel te strak. Ik ben niet zo van het strak in het stramien lopen en ik wilde een beetje speelsheid er in hebben. Dit kon allemaal geregeld worden..

De week erna volgde er een afspraak met meneer de websitebouwer. Er was alleen één klein dingetje dat ik graag wel wilde. Dat was een bezoekersteller op de homepage, zodat ik kon zien hoeveel bezoekers ik in totaal al gehad had. Zooooooooo!! Zowel mevrouw de tekstschrijfster als meneer de webbouwer ging steigeren. Mevrouw de tekstschrijfster kent me inmiddels al iets langer dan vandaag en zei ronduit: “Nee Nathalie, dat gaan we niet doen. Dat is hopeloos ouderwets en daarbij ga ik dwars voor je liggen.” Ik kreeg gelijk beeld van een mevrouw de tekstschrijfster die dwars over tafel lag of dwars voor m’n voeten.

De afspraak was zeer relaxed en helemaal niet zo gesjeesd of nerderig als ik verwacht had. Nu is het wel een dingetje waar ik aan moet werken, verwachtingen, maar goed er was al snel een klik en hadden we het over de inhoud. En vervolgens kwamen er weer een hele rits technische termen voorbij zoals header, footer, content, SEO enzovoorts enzovoorts. Echt het vraagteken boven mijn hoofd groeide met de seconde. Om maar te zwijgen over een connectie tussen Facebook, YouTube en m’n nieuwe site. Echt mijn onderkaak ging met elke opmerking een halve centimeter op z’n minst naar beneden. Dit tot grote hilariteit van mevrouw de tekstschrijfster en meneer de webbouwer. Met echt het grootste geduld van de wereld hebben ze me het jargon een beetje bij proberen te brengen. En jawel, er is iets van blijven hangen. Een header is het plaatje bovenin de pagina, een footer is het plaatje onderop je pagina, content betekent niets meer of minder dan de inhoud. Dus ook mijn oude brein onthoud nog iets van de moderne technologie.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik mijn toestemming gegeven en meneer de webbouwer had het over een site waarvan je plaatjes kon downloaden. Hij had al iets opgezocht en had het voorbeeld naar mevrouw de tekstschrijfster gestuurd en vervolgens kreeg ik de link van hoe de site er tot dan toe uitzag. Ik, zo nieuwsgierig als ik ben, gelijk gekeken natuurlijk. Zowel op pc, als op mobiel. Het zag er al super uit. Ik kreeg ook nog een paar tips over de foto’s die ik wilde gebruiken. En in de loop van de weken groeide de site tot wat het nu is.

Maar tjonge jonge wat een tijd gaat er in zitten zeg. Foto’s op die site uitzoeken. Denk dat ik daar al zeker zo’n 30 uur in totaal mee bezig ben geweest. Om maar te zwijgen over de uren van meneer de webbouwer en mevrouw de tekstschrijfster. Elke keer de aanpassingen die ik voorstelde en ook de ideeën waar zij mee aankwamen. Echt het voelde als een echt team. Geweldig gewoon. Af en toe voelde ik me wel een zeikerd hoor met de dingen die ik naar voren bracht of dat ik dat ene plaatje toch liever daar zag en niet daar en dat dit plaatje toch voor dat onderdeel bedoeld was en niet voor dat onderdeel. Maar beiden hebben me verzekerd dat ik geen zeikerd ben en dat de site gewoon zo moest worden als dat ik het in m’n hoofd had zitten. Nu zit daar geen site, maar wel iets dat ze hersenen noemen. Alhoewel ik met het jargon nog steeds het gevoel heb dat die hersenen er alleen maar zitten om m’n schedel uit elkaar te houden.

Maar om een lang verhaal kort te houden. Ik zou zeggen, kijk rustig rond op m’n gloednieuwe site en laat een reactie achter over hoe je het eruit vindt zien.