Zondag 15 juli jl. was de Open Dag van Groothandel Jetty van der Hulst. Voor het eerst in drie jaar had ik het plan weer eens opgevat om daarheen te gaan. Aangezien zondag mijn enige uitslaapdag is, was het even lastig om de date met Klaas Vaak af te breken en mezelf uit m’n bed te heisen en die richting op te gaan. Het is een uurtje koetsen naar Nederweert, maar dat had ik er graag voor over.

Onderweg de nodige rare chauffeurs tegengekomen, waarvan ik dacht waar heb je je rijbewijs gehaald. De meest vreemdsoortige manieren van inhalen enz. enz..

Ca 11.15 uur was ik er. Was er bijna voorbijgereden, omdat het bord “Hier parkeren” er deze keer niet stond. Op het parkeerterrein heb ik vroem 2.0 achtergelaten en ben over het weiland naar de ingang van het buitenterrein en kraampjes gelopen.

Bij binnenkomst zag ik het kraampje van de Jin shin jyutsu massage. Daar heb ik me direct voor ingeschreven. De cursus is begin november, dus dat duurt nog wel even. Daarna eens rustig rond gekeken of ik bekenden zag. Deze zag ik in de vorm van m’n collega en vriendinnetje Jessica. Na even met haar gebabbeld te hebben, kreeg ik een beetje trek en heb daarom een broodje frikadel en een colaatje gescoord. Tot mijn grote vreugde stond daar ook de importeur van Canivera (het voer dat ik in m’n trimsalon verkoop). Daar even een babbeltje mee gemaakt en ben verder over het terrein gaan struinen.

Er was best aardig wat te zien. Er was er trimwedstrijd aan de gang. En nee, daar heb ik niet aan mee gedaan. Alleen al de gedachte aan een wedstrijd, daar krijg ik kriebels en stress van, dus daar zal je me nooit aan mee zien doen.

In de stand met gedroogde snacks voor honden heb ik vier zakjes gedroogde vis gescoord. Dacht dat zowel m’n kattenvriendjes als m’n hondenvriendjes het wel lekker zouden vinden, maar helaas. De kittens spelen er alleen mee en de volwassen katten denken, mens dat is toch niet lekker. Alleen gewone vis is lekker en die vissen we wel uit de sloot. M’n hondenvriendjes vinden het zalig. Dus zal voor de katten iets anders moeten verzinnen om ze te verwennen.

Na nog wat gegeten en gedronken te hebben, ben ik het terrein over gaan wandelen en kwam bij een soort van rare kinderboerderij. Uilen, paarden, ezels, honden, geiten, kamelen enz enz, je kon het zo gek niet bedenken of het was er.

Oh ja, zou het bijna vergeten want ik heb nog veel meer gescoord. Namelijk een nieuwe tondeuse, om de voetjes van de honden te scheren, een nieuwe stapel klantenkaarten, een aantal koppen voor op m’n tondeuse en nog wat klein spul. Maar ik heb ook nog een aantal demonstructies gezien. Hierin lieten ze zien hoe je trimmers met verschillende gereedschap makkelijker kan inzetten tijdens het trimmen. Best wel wat handigheidjes gezien.

Zo rond 15.00 uur ben ik weer bepakt en bezakt naar huis gegaan. En op de terugweg ben ik niet zoveel rare chauffeurs tegengekomen. Al met al een geslaagde dag te noemen!