Zondag 19 maart 2017 was het zover. De allerlaatste So You Think You Can Groom. De, bij mijn weten, drukst bezochte trimmersbeurs in Nederland. Ik had ruim van te voren al tickets gekocht en wilde er ook ruim op tijd zijn. De eerste zoveel bezoekers zouden een goed gevulde goodie bag krijgen met leuke spulletjes en monsters voor in de salon. En proefdingetjes zijn nu eenmaal altijd leuk. Mijn vriend zou ook meegaan. Door allerlei dingen die ochtend waren we er pas om 11.30 uur. Veel te laat natuurlijk voor de goodie bag.

Bij aankomst heb ik gelijk een collega gebeld. Zij had badjassen besteld voor heel veel trimsters en trimmers. Omdat het anders eventueel voor scheve gezichten zou zorgen had ze ze bij een andere stand neergelegd. In eerste instantie zou het bij de stand van de leverancier liggen. Omdat ik van alle maten één badjas had besteld had ze die van mij apart in een doos liggen. Ik heb ze nu in de kleur aqua. Achteraf gezien had ik ze beter om en om kunnen doen met de grijze, dan waren ze makkelijker uit elkaar te houden. De maten gaan van 5xs tot 3xl en zijn er 11 in totaal. Maar goed daar leer je weer van. Nadat ik de badjassen in de auto had gelegd zijn we naar binnen gegaan.

Binnen was het een lawaai van jewelste. Niet gek met zoveel kakelen trimsters bij elkaar. Haha. Bij de eerste stand heb ik een soort hersenwerkkussen gekocht. Hier kan je snoepjes in verstoppen en dat geeft de hond wat te doen. Dus i.p.v. dat je de snoepjes gewoon geeft, moet de hond er echt voor werken, met als beloning natuurlijk de snoepjes. Bij het verder lopen langs de stands, kwam ik langs gedroogde snacks voor honden. Dat zag er echt super uit. Daarom heb ik nu ook een aantal van deze snacks voor de verkoop in mijn vitrinekast liggen.

Achterin de zaal was het wedstrijdgedeelte. Daar zag ik echt een geweldig kunstwerk in de maak. Tanja van der Vooren-Traa was bezig met creatieve grooming. Sommige mensen vinden het mishandeling, maar ik vind het Kunst met een hoofdletter K!!

Uiteraard ook nog met een aantal collega’s gekletst. Eentje die ik al een tijdje niet gezien had en met twee die ik al veel langer niet gezien had en die me zowaar nog herkenden. Daar was ik nog het meest verbaasd over. Ik bedoel dit zijn echt bekende namen in de trimmerswereld.

Op een gegeven moment kwam ik langs een stand dat Feliway verkocht. Dit is een middel wat katten op hun gemak stelt in de trimsalon, maar ook voor in huis. Dit stond al een tijdje op m’n verlanglijstje. Ik heb er gelijk een hele uitleg bij gekregen over de feromonen, die er in zitten en dat deze als prettig ervaren worden.

Aan het eind van de beurs zijn we met een goed gevulde kar weer huiswaarts gegaan.

Alle foto’s zijn gemaakt door Tanja van der Vooren-Traa en zij is ook de trimster die de kunstwerken gemaakt heeft.