Soms krijg je wel eens inspiratie voor een blog door een redelijk vies voorval. Ik stuurde m’n zoon ’s avonds even naar m’n auto, want ik was vergeteld om er iets uit te halen. Komt hij terug naar binnen en zegt: ‘Waar is m’n foon?’ Dus ik vraag aan hem: ‘Wat moet je met je foon, je moest alleen even dinges voor me pakken.’ Krijg ik als antwoord: ‘ik denk dat ik in de hondenstront ben gaan staan.’ Vervolgens lopen we met z’n tweeën naar buiten met de lamp van z’n foon aan om te kijken of hij daadwerkelijk in een drol heeft staan dansen. En ja hoor, er lag een plat gestampte drol redelijk bedekt met blaadjes en takjes.

Even voor de beeldvorming: zoon is 21, klassieke autist met bijbehorende uitdagingen en aanverwante handicaps. Hij ziet er ook niet doorsnee uit met z’n dreads. Zoals de meeste wel weten weiger ik om politiek correct te zijn door het over beperkingen te hebben. Hij is dus meervoudig gehandicapt.

Tot op heden is er wel door honden tegen m’n heg aan geplast maar nog nooit dat ze gepoept hebben in de voortuin. Dat bewaarden ze altijd voor het stukje gras tegenover m’n huis bij de parkeerplaats. Of het stukje naast de voortuin waar ik nog steeds de pispaal neer moet zetten. Maar die moet nog geverfd en bestickerd worden. Nog steeds, ja nog steeds.

Al jaren hoor ik collega’s klagen over het gedrag van eigenaren en honden die last hebben van een endeldarm die geleegd moet worden. Daarom is er in één van de trimmersgroepen op snoetenboek een echte keutelcup. De meest ranzige foto’s en verhalen komen voorbij van honden die hun endeldarm legen.

Bij navraag bij m’n collega’s kwamen de meest hilarische en rare voorvallen naar voren:

 • Mijn eigen kat heeft op mijn pyama gescheten die op bed lag…. ik maak mij niet druk over poepende honden (zolang ze die drol maar niet stiekem laten vallen terwijl ik met de waterblazer bezig ben waardoor die drol tegen de muur aanzit).
 • Mijn eigen honden gaan altijd in t salon kakken als ze de kans krijgen dus ik snap het wel. Ik krijg er alleen iets van als ze dan zelf geen aanstalten maken om het op te kuisen. Onlangs heb ik eentje efkes laten wachten want als die s morgens komt is het eerste wat die hond doet op mijn tafel kakken waarbij hij er zich echt voor gaat zetten dus geen stresskakje want als hij later op de dag staat gepland doet hij het niet. Dus deze keer stond ze daar alleen terwijl hij begon 😂 heeft ze zelf kunnen zien dat ze hem s morgens eerst moet uitlaten.
 • Hier is t helemaal triest. Wij hebben een doodlopend “gangetje” en zitten daar met 11 bedrijfjes naast en tegenover elkaar. Niet geheel praktisch, zit ik helemaal aan het einde (wel lekker rustig). Er wordt echt vrij regelmatig helemaal vooraan t gangetje gepoept en mensen laten t gewoon liggen. Krijg ik weer op m’n kop van de eigenaren van dat pand en kan ik weer koude stront gaan ruimen. Zooo vies! Als t in de salon gebeurd is t idd “heb m net nog uitgelaten!”. Maar een sorry? Zelden…
 • Eentje liep al poepent mijn salon binnen!! En de baasjes.. Ohh dat had je ook wel eerder kunnen doen..
 • Ik weet niet of het van hem is maar heb het maar opgekuist, asjeblieft. (Warme drol erin)
 • Of verbaasd kijken, of gewoon helemaal niks, net alsof er niks is gebeurd.
 • “Oh hij poept nu in je gang. Pas op dat je er niet in staat straks” 🤦🏼‍♀️
 • Veel mensen schrikken wel hoor en roepen sorry….. weet je ik vind het niet zo’n drama….. stress slaat vaak op de darmen en dat resulteert dus in poepen….. ik ruim het op en zeg dat ik het vaker meemaak. Wat ik wel bloed irri vind is dat mensen die hun hond opgehaald hebben ongegeneerd die hond tegen mijn muur laten pissen….. oeps die moest nodig dus zeggen en gewoon lekker doorlopen……
 • Meestal zeg ik er niks van. Maar als ik de indruk heb dat ze de hond vooraf niet goed uitgelaten hebben, dan wel. Vorige week nog een klant. “Oh we hebben hem vanmorgen wel 2 x uitgelaten. “ yeah right. “De kinderen zullen hem wel extra eten hebben gegeven. “ 😂

De meest gehoorde stierenstront zijn toch wel:

 • Jeetje, hij is nét nog uit geweest hoor!
 • Het zal wel door de stress komen.
 • Het zal wel vaker gebeuren zeker.
 • Nee, thuis poept hij niet op tafel. Misschien had ik ‘m toch uit moeten laten voordat ik naar je toe kwam.
 • Tja het regent buiten…
 • Pas op dat je er niet in gaat staan
 • Dat had hij ook wel eerder buiten kunnen doen
 • Doet die anders nooit 🤷🏼‍♀️
 • Doet hij dat nou?
 • Ik was het in ieder geval niet…
 • ..nu hoef ik em niet meer uit te laten 😂

Nu is het wel zo dat er één wijkbewoner hier het blijkbaar leuk vind om zijn of haar hond of honden hun behoefte laat doen bij de poort aan de achterkant van m’n huis. Dan lopen er mensen voorbij en dan hoor ik ze zeggen dat het asociaal is dat ik mijn honden net buiten m’n poort laat poepen en het niet opruim. Terwijl de monsters die hier rondlopen echt wel opgevoed zijn in dat opzicht. Zelfs de extra logéhonden doen het niet daar, maar op het veld aan de andere kant van de sloot.

Dat honden hun behoefte moeten doen nadat ze hier geweest zijn snap ik volledig.. Ik moet ook met enige regelmaat lozen op het toilet. En ja, ik heb ook wel eens een ongelukje doordat het er als nijlpaardenpoep met straalaandrijving uit komt. Maar dan ruim ik het zelf op. Van een hond kan je niet verwachten dat hij of zij zijn of haar eigen poep opruimt. Van hun eigenaar of begeleider kan je dit wel.

Sommige honden poepen uit puur protest in de salon. Dan gaat het met een paar keuteltjes tegelijk en als het opgeruimd is, dan komen de volgende keutels er uit. Of uit voorzorg zet je ze in de bench en dan flatsen ze die vol. Maargoed, daar is de wasmachine goed voor. En zodra de eigenaar of eigenares pleiten is dan is het gepoep ook klaar. Dus einde toneelstuk of hun endeldarm is dan leeg. Geen idee welke van de twee. Ik kan nog steeds geen kijkje nemen in het brein van de desbetreffende hond.

De volgende keer dat je hond in de voortuin poept of in de salon, vraag dan een zakje of wc papier en ruim het op!!