Via de trimgroepen waar ik lid van ben op snoetenboek (lees: Facebook), komen er met enige regelmaat workshops voorbij. Zo ook deze. Ik was per direct getriggert, want sommige poezebeesten of katerbeesten op tafel vinden het echt niet leuk of denken jou te vertellen wat je wel en vooral wat je niet mag doen met ze.

Nu heb je allerlei trucjes om de kat zich wel op z’n gemak te laten voelen. Meestal begin ik met een stukje Jin Shin Jyutsu en TTouch als een poezebeest bang is. Maar wie weet wat ik hiervan kon leren. Dus ik me ingeschreven. Nu denk je waarschijnlijk leuk! Vertel of beter nog typ, dan kan ik het ook meelezen. Owkey, komt ie!

Ik schrijf me in voor 28 februari 2020, dacht ik. Daar ging het dus al mis, want volgens snoetenboek had ik me ingeschreven voor 6 maart. Dus ik via messenger contact met één van de twee organisatrices gehad. Het zou geroggeld worden dat ik ingeschreven werd op de workshop van 28 februari 2020. Ook via mail met de andere organisatrice contact gehad. Ook via haar zou alles geroggeld worden.

Beide dames geven de workshop om en om bij hen thuis. En als je m’n vorige blog hebt gelezen, dan kan je je enigszins indenken wat er gebeurt is. Yeps, Nathalie was een ruim uurtje de verkeerde kant op gekoetst en stond bij het verkeerde adres in Limbabwe. Ik moest dus bij het andere adres in de Betuwe zijn. Dit bleek dus na het telefoontje dat ik naar één van de twee organisatrices had gedaan. Dus ik weer in vroem 2.0 gestapt en een ruim uurtje naar de Betuwe gekoetst.

Kom ik daar aan, ik ben maar één uur en vijfenveertig minuten te laat. Maar werd hartelijk ontvangen, met excuses en niet wetende waar het mis is gegaan. Dat zullen we dus ook nooit weten, lekker belangrijk ook. Ik was er en ben bijgepraat over wat ik gemist heb.

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik lasmouwen moest aanschaffen, zodat ik de ontploffende poezebeesten kon laten bijten of klauwen als ze explodeerden. De meeste vinden het geweldig bij me, dus dat scheelt weer. Alleen de eigenaren/eigenaressen vinden mij nog wel eens een vreemde snuitster, vooral als ze er perse bij willen blijven. Maar ik heb ook geleerd hoe ik het poezebeest of katerbeest kan manipuleren dat ze wel bewegen, maar geen poging tot neiging ondernemen om weg te springen.

Je poezebeest heeft namelijk twee reacties, de zogenaamde fight – flight reacties oftewel de vlucht – vecht reacties. Je hebt de bange poepert en hier ben ik types. Vooral de laatste zal wel herkenbaar zijn. Die komt met de staart omhoog aan wandelen, kijkt je strak aan en zal jou wel even vertellen of laten zien dat jij van hem/haar bent. Begint met kopjes te geven, zodat zijn/haar geur aan jou zit. Het enige wat poezebeest dan eist is dat je poezebeest aanbid. Van deze poezebeesten krijg je een dikke middelteen, zoals paarden je een dikke middelhoef kunnen geven.

De bange poezebeest vlucht of valt je aan. Dit kan je ombuigen, maar als er een explosie komt. Dan is het toch wel handig dat je lasmouwen aan hebt of één extra hebt liggen waar het poezebeest zich op kan uitleven. Gelukkig bereik ik veel met Jin Shin Jyutsu en de TTouch, maar nu zijn er ook speciale geurtjes op de markt die je kan gebruiken om het poezebeest relaxter te krijgen. Gelukkig doe ik al veel goed door te kriebelen tijdens de spabehandeling, maar nu zijn er net weer wat puntjes op de i gezet en kan ik weer wat meer met poezebeesten. En ik vind ze zooooo leuk, dus er mogen er best wat meer komen.